Information

Välkommen till Art Dance Gymnastic.
All gymnastikträning är i gymnastiksalen på Vindängens skola.

Hitta till gymnastiksalen: När du kommer till Vindängen följer du skylten ”Vindängen S” och parkerar på avsedd parkeringsplats. Följ gångvägen förbi förskolan och ta andra höger så du har lekplatsen på höger sida och gungställningen på vänster sida. Gå rakt fram till sista dörren som du kommer ha på vänster sida. Där är entrén till gymnastiksalen. Observera att dörren är låst. Ledarna möter upp vid första träningstillfället och meddelar vilken kod det är som gäller för att kunna komma in.

 

Vid frånvaro eller frågor kontakta din ledare:

Jimmy: 070 888 63 24

Emma H: 072 332 23 11

Tilde H: 076 339 67 77

Felicia: 070 287 28 26

Om Art Dance Gymnastic
Art Dance startade sin gymnastik år 2018.
Målet med vår gymnastik är att kunna erbjuda gymnastik för alla, stora som små. För oss är det viktigt med en härlig gemenskap, glädje och personlig utveckling.
Art Dance ska vara en plats där man känner trygghet och har roligt, men också en plats där man får växa och utvecklas utefter sin egen förmåga och mål.

 

Vi erbjuder barngymnastik från 2 år och uppåt. Här jobbar vi mycket med stationsövningar och vi fokuserar mycket på enkla grunder som t.ex., kullerbyttor, rörelse i olika positioner, koordination, gruppkänsla, stå i led, vänta på sin tur, samt mycket mer.

 

Vi erbjuder även truppgymnastik från 6 år och uppåt. Här jobbar vi mycket mer med grunder, styrka, koordination, balans, förövningar, akrobatiska moment, tävlingsvarv/upplägg, samt mycket mer.

 

Minitruppen födda 2018 – Detta är en grupp som vi ska utveckla direkt in i truppgymnastikens bana, alltså lämna redskapsgymnastiken och inrikta oss mer på truppgymnastik. Såsom spänna sig i olika positioner, gå fint i en samlad trupp samt lära oss mera gymnastiska moment. Kullerbyttor framåt o bakåt, hjulningar, stå på händer, rondater, m.m. Sätta ihop olika moment tex hjula till samlade ben direkt bakåt kullerbytta m.m. Även bekanta oss med trampett som är ett av redskapen man använder i truppgymnastik.

Tanken är att vi nu börjar första terminen med en timma i veckan, söndagar: 15:15-16:15 och sen utökar vi med en timma per termin från termin 2. Dvs 2 tim och så vidare upp till 4 tim i veckan…
Terminkostnaden för HT-23 är 1000:- för 12 veckor. Sedan ökar kostnaden för varje termin på grund av ökad tränings tid (mer info kommer längre fram).
Gymnasterna kommer att vara försäkrade med en träningsförsäkring tills de börjar tävla. Då går det över till en tävlingslicens.
Vi kommer även ta fram en träning/uppvisningsdräkt som vi gärna vill att alla skaffar men inte förrän termin 2. Mer info kommer senare. Under termin 1 är det valfritt.
Föreningen kommer även erbjuda möjligheten att köpa Art Dance träningskläder under terminen men det är inget krav.
Är det något som ni undrar över gällande Minitruppen så är ni välkomna att höra av er till Jimmy på 0708 – 88 63 24 eller jimmy.gus@icloud.com eller Tilde på 0763 – 39 67 77 eller tildehorsevad@gmail.com.

 

Gymnastik är en träningsform som tränar hela kroppen och bidrar till en god hälsa.

 

Välkomna