Art Dance är en ideell förening som bildades den 9 Juni 2007.

Ett gäng dansintresserade föräldrar och en danslärare vid namn Violeta Kazic träffades för många år sedan och beslutade sig för att starta en dansförening. Resten är som man brukar säga ”historia”.

Styrelsen har varierat något under dessa år. Några av föräldrarna arbetade idogt ända fram till våren 2022 innan de lämnade styrelsen och föreningen. Föreningen hamnade då i nedläggningskris innan gemensamma krafter återigen kunde fortsätta det ideella arbetet med att låta barnen kunna fortsätta dansa och gymnastisera. Idag har föreningen många danslärare och gymnastikinstruktörer anställda. Huvudlärare för dansen är fortfarande Violeta, en av grundarna.

Föreningens verksamhet utgörs av ett brett utbud av danskurser och möjlighet till att tävlingsdansa. Föreningen erbjuder också Truppgymnastik och även här finns det möjlighet att tävla om man önskar. Art Dance har under åren växt från ca 30 dansare vid starten till flera hundra dansare och gymnaster idag.

Art Dance administreras av en vald styrelse och alla i styrelsen arbetar ideellt d.v.s. att allt arbete som utförs av styrelsen är oavlönat.  Alla lärare och instruktörer är avlönade av föreningen.

Dans uppträder i många olika skepnader och hos oss finns många olika stilar att prova på.  Våra engagerade lärare erbjuder allt från barndans, klassisk balett, disco, jazz till hiphop och mycket mera. Trots att vi är en förening i en liten stad har Art Dance idag flera landslagsdansare inom DSF (Svenska danssportförbundet) och har nått fantastisk fins framgångar inom svenska mästerskap. Falköping har blivit en stad man pratar om i danssammanhang.

När det gäller våra gymnastikpass så får man med våra duktiga instruktörer inom truppgymnastik testa bland annat fristående, tumbling och trampett. Även här har vi nått fina resultat i tävlingssammanhang.

Föreningens målsättning är att erbjuda barn, ungdomar och vuxna tillfälle till att lära sig dansa och att prova på gymnastik.

Föreningen vill med sina gymnastikkurser, danskurser och tillhörande dansuppvisningar vara en del av det lokala kulturlivet.

En liten förening med stort hjärta