Dansstilar

Nedan finns beskrivningar på olika dansstilar och de flesta finns hos oss på Art Dance:

Här blandar vi de olika HipHop stilarna Popping, Locking, House, Oldschool och New School. Tuff stil med ”attityd”. Stilen dansas med tyngd och låg tyngdpunkt.

Här blandar vi många olika hiphopstilar och den indelas ofta i två grupper. Oldschool och Newschool. Läraren sätter sin egen prägling och därför kan stilen variera mycket.

Här blandas stilar hej vilt och oftast bygger dansen på en story.

Här går vi igenom de olika Battle stilarna (HipHop, Newstyle, Old School, House, Popping Hype mm) som man använder när man tävlar i Battle och vi får känna på att Battla. Vi lär oss även lite Breakdancemoves som olika Freezes, Downrocks (6-step mm), Swipes och massa Footworks.

Locking är en glad stil som oftast dansas till skön funkmusik. Här använder vi oss av points, roll och lock som är grunden.
Popping beskrivs oftast som en robotliknande teknik där man rycker till med musklerna och skapar effektfulla rörelser. Du lär dig isolera dina kroppsdelar.

Fartfylld dans med snabba arm och benrörelser, kickar och hopp. Man utvecklar sin smidighet, styrka och kondition.

Disco i högt tempo (150bpm). Dansen är mer explosiv med hopp, förflyttningssteg och kickar.

Discodans blandat med akrobatiska inslag såsom hjulning, handstående, handvolt, rondat och mjukis. Övning på akrobatiska/gymnastiska moment. Träning i Disco behövs som bas för att kunna tävla i klassen. Förkunskaper krävs såsom handstående och hjulning. OBS! Träningen är inte nybörjargymanstikträning.

Slowdance är kusin med Discojazzen.
Här ingår snabba steg från Discojazzen samt långsamma steg från Modern.
Tempor i dansen skiftar mellan snabba och långsamma rörelser.

En blandning av stilarna jazz, modern och balett. Här förmedlar vi känsla och dansar med mycket inlevelse.

Här blandar vi teknik med golvarbete med improvisation och dynamik. Vi rör oss i olika riktningar, nivåer som stående, liggande eller sittande.

Flödande, energifylld dans där vi rör oss på ett organiskt sätt på golvet och kroppen bestämmer vad som händer.

Klassiska balettens grunder samt hållning, vighet, balans och styrka. Balett är grunden i många dansformer.

Kan du kombinera med Balett. Det är läraren som informerar dig när du når dit. Här jobbar vi upp styrkan i fötterna och när fötterna är redo är det dags att ta på tåspetsskor.

Här leker vi fram dansen, vi lär oss takt och lättare kombinationer.

Blandning av Latinamerikanska afrodansen inspirerade av reggae och influenser av HipHop. Dansas med kombinationer med fokus på kroppens centrum.

Här jobbar vi med att våga ta plats med våra kroppar och dansar sensuella rörelser. Highheels är en feminin dans där man lär sig gå/dansa, posera med höga klackar.

Här lär vi oss grunderna i gymnastiken såsom fristående, tumbling och trampett.