Vaccinationsbevis införs 1 december

Den 1 december införs nya restriktioner i samband allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus med över 100 personer. Vår uppvisning 11 december 2021 omfattas av denna nya restriktion och vi kommer därför att kräva ett giltigt vaccinationsbevis för besökare 18 år och äldre.

Du behöver visa din biljett, vaccinationsbevis samt legitimation. Detta är nytt för oss också och vi räknar med att det kommer ta lite extra tid vid ankomst. Ha gärna din biljett och ditt vaccinationsbevis redo. Vaccinationsbeviset kan vara utskrivnet eller finnas digitalt i din mobiltelefon.

 

Vaccinationsbeviset ska visa att du har vaccinerats med minst två doser vaccin mot sjukdomen covid-19 minst två veckor före sammankomsten eller tillställningen. Tänk även på att vaccinationsbevis har en begränsad giltighetstid – kontrollera att ditt är giltigt.

 

E-hälsomyndigheten har listat frågor och svar kring vaccinationsbevis, till exempel vad som gäller för dig som har vaccinerat dig utomlands. Deras frågor och svar hittar du på e-hälsomyndighetens hemida: Covidbevis • E-hälsomyndigheten (ehalsomyndigheten.se)

 

Observera: I enlighet med regeringens föreskrift kommer endast vaccinationsbevis att godtas, inte testbevis eller liknande.

 

Om du är fullvaccinerad men ännu inte har ett vaccinationsbevis så finns information om hur du gör på E-hälsomyndighetens webbplats Covidbevis • E-hälsomyndigheten (ehalsomyndigheten.se)

 

Du som är under 18 år behöver i dagsläget inte visa vaccinationsbevis för att få besöka oss. Du som av medicinska skäl inte kan vaccinera dig behöver visa upp ett läkarintyg som styrker detta.

 

Vi uppmanar dig som känner sjukdomssymptom att stanna hemma.

 

Några frågor? Kontakta oss på mailen info@artdance.se

// Styrelsen, Art Dance